Učenje crtanja i slikanja

Dragi prijatelji, moje ime je Smolko Olga, profesionalni sam umetnik i imam čast da budem član Saveza umetnika Rusije, sa velikim pedagoškim iskustvom.

Priprema za upis u umetničke škole i fakultete. Obuka u klasičnom crtanju i slikanju (Akademski program) za odrasle i tinejdžere.

Časovi se održavaju u prelepom prostoru «studio 10» u centru grada.
Cena usluga
Obuka iz klasičnog crtanja i slikanja (akademski program) za odrasle i tinejdžere: grupna nastava
1200 RSD
Poseban kurs crtanja i slikanja za decu: grupna nastava
900 RSD
Kurs botaničkog crtanja i slikanja i kurs pejzaža za odrasle i tinejdžere: grupna nastava
od 1000 RSD
Recenzije o Olgi
  • Анна Попова
    Dobro veče svima! Želim da izrazim zahvalnost Olgi Smolko za organizaciju i vođenje radionice o neobičnim tehnikama slikanja. Tinejdžerima i odraslima se veoma dopalo, a ja sam bila oduševljena potencijalnim sposobnostima koje je Olga otkrila kod mojih bližnjih! 💐
  • Сергей
    ☺️ Zdravo, prijatelji! I ja želim da podelim svoje mišljenje o radionici od Olge na temu "Planine i travke" (tako sam je ja nazvao). Naravno, razumem da je za dva sata nemoguće naučiti crtati, ali na kraju su svi imali sjajne "radove"! Olga je profesionalac, posvetila je pažnju svakome, stalno je davala savete i preporuke kako bolje prikazati određeni element na crtežu. Sama radionica je bila zabavna, koristili smo tehniku štampe bojom sa pravim biljkama, što je dalo veoma zanimljive efekte travki i listova. Svima preporučujem! 👍
O umetničkom obrazovanju u Subotici

Umetničko obrazovanje u Subotici: kreativni razvoj za sve uzraste


U Subotici se veliki značaj pridaje razvoju umetničkog obrazovanja. U ovom prelepom gradu radi talentovana profesorka Olga, koja nudi raznovrsne kurseve za učenje klasičnog crtanja i slikarstva, kao i specijalizovane časove za decu i ljubitelje botaničkog crteža i pejzaža. Pogledajmo detaljnije svaku od ovih programa.


Učenje klasičnog crtanja i slikarstva


Učenje klasičnog crtanja i slikarstva je osnovni kurs koji obuhvata sve aspekte umetničkog stvaralaštva. Olga, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i dubokim znanjem, pomaže svojim učenicima da ovladaju tehnikama klasičnog crtanja i slikarstva. Na ovim časovima studenti uče osnove kompozicije, perspektive, svetla i senke, kao i rad sa različitim materijalima poput ugljena, grafita, akvarela i ulja.


Kurs je prilagođen različitim nivoima pripreme – od početnika do naprednih umetnika. Posebna pažnja posvećena je razvoju individualnog stila i kreativnog razmišljanja. Tokom obuke, studenti ne samo da stiču tehničke veštine, već i sposobnost da izraze svoje misli i osećanja kroz umetnost.


Poseban kurs crtanja i slikarstva za decu


Za najmlađe umetnike u Subotici nudi se poseban kurs crtanja i slikarstva. Olga, sa svojim jedinstvenim pristupom učenju dece, stvara na svojim časovima atmosferu kreativnosti i inspiracije. Kurs je posebno dizajniran uzimajući u obzir specifičnosti dečijeg percepcije i razvoja.


Na časovima deca uče osnovne tehnike crtanja i slikanja, rade sa bojom, formom i kompozicijom. Posebna pažnja posvećena je razvoju fine motorike i vizuelno-motoričke koordinacije. Pored toga, deca se upoznaju sa različitim stilovima i pravcima u umetnosti, što im pomaže da prošire svoje vidike i razviju estetsko opažanje.


Kurs botaničkog crtanja i slikarstva


Botanički crtež i slikarstvo su posebna oblast koja zahteva preciznost i pažnju prema detaljima. Ovaj kurs privlači ljubitelje prirode, kao i one koji žele da prodube svoje znanje iz oblasti botanike i umetnosti. U okviru kursa, studenti uče tehniku stvaranja realističnih prikaza biljaka, cveća i drveća.


Na časovima se velika pažnja posvećuje anatomiji biljaka, njihovoj strukturi i karakteristikama. Studenti uče kako da prenesu teksture i tonalne prelaze, stvarajući impresivne i realistične radove. Ovaj kurs je posebno koristan za one koji se bave ilustracijom, naučnom grafikom i dizajnom.


Kurs pejzaža


Kurs pejzaža posvećen je učenju tehnike stvaranja slikovitih prikaza prirode. Ovaj kurs je idealan za one koji žele da nauče kako da prenesu lepotu okoline na platnu ili papiru. Studenti uče osnove gradnje pejzažne kompozicije, rad sa bojom i svetlom, kao i tehniku prenosa atmosfere i raspoloženja.


Na časovima se velika pažnja posvećuje radu na otvorenom, što omogućava studentima da uče direktno u prirodnom okruženju. Ovo pomaže da bolje razumeju igru svetla i senke, tonalne prelaze i karakteristike različitih prirodnih pojava. Kurs pejzaža razvija sposobnost da vide i prenesu lepotu prirode, što je važan aspekt za svakog umetnika.


Umetničko obrazovanje u Subotici nudi široke mogućnosti za razvoj kreativnih sposobnosti i profesionalnih veština. Olga, iskusna profesorka slikarstva i crtanja, vodi raznovrsne kurseve koji su pogodni za odrasle i decu. U sredini obuke studenti već mogu videti značajan napredak i razvoj svojih veština.


Bez obzira na nivo pripreme i interesovanja, svako može pronaći odgovarajući kurs. Klasično crtanje i slikarstvo, poseban kurs za decu, botanički crtež i pejzaž – sve ove oblasti pomažu u otkrivanju kreativnog potencijala i sticanju novih znanja i veština. U Subotici, umetničko obrazovanje postaje dostupno i zanimljivo za sve koji žele da se urone u svet umetnosti i samoistraživanja.