Dijagnostika kvarova automobila

Dobar dan. Ja sam Kiril. Mogu pomoći sa dijagnostikom automobila.
Takođe mogu aktivirati skrivene funkcije na automobilima koncerna VAG (Volkswagen, Škoda, Audi, Seat).

Moguće je izaći na Vašu adresu u okviru Subotice.
Recenzije o Kirilu
 • Posle godinu i po dana korišćenja svog VW Passata, potpuno sam izgubio veru u brend, a posebno u tehnologiju automatskog menjača (DSG). Automobil nije slušao, bilo je mnogo vibracija, buke i stalnog straha od skore zamene menjača i velikih troškova. Lokalni majstori su govorili da nastavim da vozim dokle ide i nisu mogli tačno da utvrde uzrok problema. Sada bih želeo da iznesem preporuku i izrazim ogromnu zahvalnost.

  Kiril je obavio kompjutersku dijagnostiku automobila i otkrio da jedan od blokova, konkretno onaj koji je zadužen za automatski menjač, nije povezan sa ostalima. Popravio je to. Sada je automobil kao nov, potrošnja goriva je smanjena, automobil sluša, ubrzava, vibracije i buka su nestale. Vozim i ne mogu da verujem da je to moj auto. Vožnja je pravo zadovoljstvo.

  Ispostavilo se da nisu krivi ni VW ni DSG, već nekompetentni majstori koji ne znaju svoj posao.

  Hvala ti ogromno i veliki naklon 💪👍💪👍💪👍💪
Dijagnostika automobila u Subotici

Dijagnostika automobila je ključni element tehničkog održavanja koji omogućava pravovremeno otkrivanje i otklanjanje kvarova. U Subotici ovu važnu uslugu pruža profesionalac Kiril, nudeći širok spektar dijagnostičkih usluga za sve vrste vozila.


Značaj dijagnostike automobila


Dijagnostika automobila obuhvata niz aktivnosti usmerenih na proveru stanja različitih sistema i sklopova vozila. Savremeni automobili opremljeni su složenim elektronskim sistemima, a pravovremeno otkrivanje kvarova pomaže u sprečavanju ozbiljnijih problema. To ne samo da produžava vek trajanja automobila, već i povećava bezbednost na putu.


Glavne faze dijagnostike


Dijagnostika automobila uključuje nekoliko ključnih faza, od kojih je svaka važna za tačnu procenu stanja vozila:

 1. Prvobitni pregled: Vizuelna provera automobila koja omogućava otkrivanje očiglednih defekata i oštećenja.
 2. Kompjuterska dijagnostika: Povezivanje sa sistemima vozila pomoću specijalizovane opreme. Ova faza omogućava otkrivanje grešaka u radu elektronskih sistema kao što su motor, kočioni sistem, menjač i drugi.
 3. Provera mehaničkih delova: Pregled i testiranje mehaničkih komponenti, uključujući vešanje, upravljanje, kočnice i izduvni sistem. Ovo pomaže u otkrivanju habanja i oštećenja koja mogu uticati na funkcionalnost vozila.
 4. Analiza podataka i izrada izveštaja: Svi prikupljeni podaci se analiziraju i na osnovu njih se sastavlja detaljan izveštaj koji uključuje preporuke za otklanjanje uočenih problema.

Kompjuterska dijagnostika: tačnost i efikasnost


Savremeni automobili opremljeni su složenim elektronskim sistemima, a za njihovu dijagnostiku potrebna je specijalizovana oprema. Kompjuterska dijagnostika omogućava brzo i precizno utvrđivanje kvarova koristeći podatke dobijene od senzora i kontrolera. Ovo štedi vreme i novac jer precizno otkrivanje problema pomaže u izbegavanju nepotrebnih zamena i popravki.


Mehanička dijagnostika: pouzdanost i bezbednost


Mehanička dijagnostika automobila uključuje proveru svih ključnih delova i sistema koji obezbeđuju njegovu pouzdanost i bezbednost. Redovna provera vešanja, kočionog sistema i upravljanja omogućava sprečavanje ozbiljnih kvarova i nezgoda. Kvalitetna dijagnostika pomaže u održavanju vozila u odličnom stanju i izbegavanju neočekivanih troškova.


Dijagnostika motora: važan aspekt tehničkog održavanja


Motor je srce automobila, i njegova dijagnostika je jedan od najvažnijih aspekata tehničkog održavanja. Savremeni motori opremljeni su brojnim senzorima i kontrolerima koji omogućavaju precizno praćenje njihovog stanja. Kompjuterska dijagnostika motora omogućava otkrivanje problema sa dovodom goriva, paljenjem, sistemom hlađenja i drugim važnim delovima.


Provera elektronskih sistema


Elektronski sistemi automobila uključuju ne samo motor, već i mnoge druge komponente kao što su ABS sistem, sistem stabilizacije, klima uređaj i bezbednosni sistemi. Kompjuterska dijagnostika omogućava proveru svih ovih sistema na prisustvo grešaka i kvarova, što je posebno važno za savremene automobile.


Preporuke za tehničko održavanje


Nakon dijagnostike vlasnik automobila dobija detaljan izveštaj koji uključuje preporuke za otklanjanje uočenih problema. To može biti zamena pohabanih delova, podešavanje sistema ili sprovođenje preventivnih radova. Pridržavanje ovih preporuka pomaže u održavanju automobila u odličnom stanju i sprečavanju ozbiljnih kvarova.


Prednosti redovne dijagnostike


Redovna dijagnostika automobila ima mnoge prednosti. Prvo, omogućava pravovremeno otkrivanje i otklanjanje kvarova, što značajno produžava vek trajanja automobila. Drugo, dijagnostika pomaže u povećanju bezbednosti na putu, jer otkriva potencijalne probleme koji mogu dovesti do nezgoda. Treće, redovno tehničko održavanje omogućava izbegavanje neočekivanih troškova za popravke, jer se problemi otklanjaju u ranoj fazi.