услуги
в Суботице
Izleti u Subotici
Subotica - riznica centralne Evrope Subotica - jedan od najlepših gradova Evrope. Pravo blago Srbije. Ovaj grad uvek se nalazio na raskrsnici kultura i država. Srednjovekovni kraljevi Mađarske i Transilvanije voleli su ova mesta i ovde su podizali tvrđave. Turci su želeli da ove zemlje učine svojim, dok su carevi Austro-Ugarske dovodili svoje najbolje i najprogresivnije majstore... Sve to je učinilo Suboticu "loncem za topljenje" kultura: ovde su se isprepleli srednjovekovne tajne, carski sjaj i udobnost seoske Evrope.

Rezervacija
Subotica ima bogatu i zasićenu istoriju. Ali istovremeno - ona i dalje predstavlja misteriju. Kao kutija s blagom, skrivena od suvišnih pogleda. Otkriva se samo najpažljivijima. Malo ko zna da ispod Subotice postoji mreža misterioznih tunela. A takođe, grad je imao više od 300 imena, sada postoje 4 zvanična jezika, ovde živi 8 etničkih grupa... Bez iskusnog vodiča lako je izgubiti se. Kako biste se snašli u ovom raznolikom svetu - predlažemo vam da krenete na putovanje kroz vreme i prostor sa profesionalnim novinarom i istoričarom Romanom Gladiševim.

Ova tura ima 2 karakteristične osobine:

  1. Uzbudljivost. Ne samo da ćete saznati o istoriji i kulturi Subotice - osetićete njenu atmosferu i duh! Pogledajte različite epohe i saznajte kako su ljudi živeli na ovim zemljama.
  2. Pouzdanost. Profesionalno radimo sa arhivskim izvorima i pažljivo sakupljamo "mrvicu po mrvicu" različite činjenice. Važno nam je da kod vas stvaramo jasnu i celovitu sliku.
Šta vas očekuje?

  • Šetnja kroz istorijski centar Subotice (oko 1,5 sat)
  • Upoznavanje sa mrežom tajanstvenih tunela ispod grada
  • Jedinstvena arhitektura austro-ugarskog modernizma - mnogo prelepih fotografija je obezbeđeno!
  • Sve najistaknutije lokacije (Gradska kuća, Palata Ferenc Raichle, Korzo, Sinagoga i mnogo toga)
  • Udobnost tihih evropskih ulica i dvorišta...
  • ...i naravno, ukusna lokalna kuhinja!
Izleti Palić Palićko jezero nazivaju "srpskim Baden-Badenom" - od XIX veka smatra se jednim od najboljih SPA kurortova istočne Evrope. Pre sto godina ovde se okupljao celokupan visoki svet Austrougarske imperije kako bi uživao u ovom blaženom kutku zemlje, opušteno šetao duž slikovitog jezera, vozio se čamcima i posetio lokalne vinarije. Danas Palićki kurort doživljava svoje preporod: možete se uroniti u atmosferu opuštenog i radostnog odmora koji je ovde sačuvan od tih vremena! Na našoj turi ćete: - Ceniti remek-dela arhitekture mađarskog modernizma, - Uroniti u atmosferu Belle Époque (Belle Époque, kraj XIX - početak XX veka), - Saznati kako su na Paliću ponovno oživeli Olimpijske igre i tek nakon toga se proširili po celoj Evropi - Probati ukusna lokalna tradicionalna jela sa pogledom na jezero!.. (Ne propustite priliku da probate legendarnu mađarsku riblju čorbu u loncu)

Izleti Vinarija Vinogradi oko Subotice cenjeni su u celoj Evropi. Ovaj vinarski region je deo velikih Panonskih pesaka, koji se protežu od Dunava do Tise. Zemljište ovde zadržava toplotu i vlagu u idealnim proporcijama - grožđe na ovom plodnom, darežljivom tlu gaje se od vremena Hrista, a moderna istorija vinogradarstva broji gotovo 300 godina. Ovde se nalaze desetine vinarija, od raskošnih imanja do malih porodičnih podruma - pokazaćemo vam najbolje! Krenućemo s vama na uzbudljivo putovanje kroz lokalne sorte vina sa svežim, živim, bogatim ukusom. Takođe ćete ceniti klasične sorte lokalne proizvodnje, poput Cabernet Sauvignon-a i Riesling-a, Merlot-a i Chardonnay-a.

Cena usluga
Subotica (2 sata) RADNIM DANIMA
6000 RSD
Subotica + Palić + Vinarija (6 sata)
16800 RSD
Subotica (2 sata) vikendom
6500 RSD
Subotica + Palić (4 sata)
12000 RSD
Recenzije o Izletima